tiistai 20. joulukuuta 2011

Evankelista Essayah

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah ei kannata tasa-arvoista avioliittolakia. Näin asiasta kertoo MTV3:n verkkosivut otsikolla Essayah: Avioliitto on miehen ja naisen välinen:

– Kysymys ei ole suvaitsevaisuudesta. Kannatan sitä, että homoilla on kaikki samat oikeudet kuin muilla, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys. Minusta avioliitto on miehen ja naisen välinen.

En usko, että evankelista Essayahin kanta asiaan tuli kenellekään yllätyksenä. Mutta kuka varjelisi meitä tällaiselta idiotismilta?

Nauroin katketakseni, vaikkakin hieman kitkerästi erästä sosiaalisessa mediassa kiertänyttä kuvaa. Kuvan otsikkona oli Absurdian rajat on nyt löydetty. Kuvassa oli Puolan kartta.

Kristillisdemokraattisten naisten kynästään ja suustaan päästämät viime päivien ruiskautukset ovat saaneet epäilemään asiaa. Ministeri Räsäsen ruiskautus löytyi HS:n mielipidesivuilla julkaistussa kirjoituksessa, jossa ministeri vastusti tukien lopetusta homovastaisilta lähetysjärjestöiltä.

Yksi tukea vaille jäävistä järjestöistä oli Kansanlähetysyhdistys. Ministeri Räsäsen aviomies Niilo Räsänen on Kansanlähetyksen alaisen Kansanlähetysopiston rehtori. Herääkö kenellekään mieleen kysymys, kenen asiaa ministeri Räsänen ajaa? Tuttaviensa (vrt. varastettu polkupyörä)? Aviomiehensä (vrt. aviomiehensä työpaikan)? Vai Jeesuksen? Vai oliko ministeri Räsänen ihan aikuisten oikeesti huolissaan siitä, että kirkko oli unohtanut demokratian? kuten hän mielipidekirjoituksessaan julisti.

Miten tuntuu siltä, että sekä Essayahilla että Räsäsellä on olemassa ihan oma kirjansa - suuri ja mahtava - jonka edestä väistyy niin yhteinen hyvä, tasa-arvo, logiikka kuin kielitoimiston suuri sanakirjakin? Näyttää siltä, että KD:n kahden naisen iskuryhmä on tehty teflonista: siihen ei tartu mikään. Mutta miten voisikaan, jos käytössä on niin tahrattomat pinnoitteet kuin kristillinen usko ja demokraattisen valtion suoma vapaus mielipiteeseen. "Arvojohtajana Essayah nimesi itselleen tärkeimmiksi arvoiksi oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja lähimmäisyyden." jatkaa MTV3:n verkkosivu juttuaan. Juuri näin.

Entä jos presidenttiehdokas olisi lausunut seuraavaa:

- Kannatan sitä, että naisilla on kaikki samat oikeudet kuin miehillä, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys.

tai

- Kannatan sitä, että mustilla on kaikki samat oikeudet kuin valkoisilla, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys.

tai

- Kannatan sitä, että muslimeilla on kaikki samat oikeudet kuin kristityillä, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys.

No, nuo kaksi viimeistä lausahdusta sopisivat ehkä paremmin persujen absurdiaan.

Presidenttiehdokas Essayah on toiminut kansanedustajana vain yhden kauden. Tuskin on enää syytä ihmetellä miksi vain yksi kausi. Kansanedustajien tehtävänähän on säätää lakeja. Mutta presidenttiehdokkaaksi hänellä näyttää riittävän nostetta, vai mitä sanoisitte kannustavasta kommentista samaisella MTV3:n verkkosivulla: "Ole siunattu. Hyvä Sari!". Totta, siunausta presidenttiehdokas juuri tarvitsisikin.

Miksi päässäni alkoi soida Kumbaya My Lord? Oi, miksi? Miksi olen niin täynnä kysymyksiä kohdatessani tällaista idiotismia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti