keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lakivaliokunta tänään 8-9


"Te olette vaalikonevastauksessanne ilmoittanut, että olette täysin samaa / jokseenkin samaa mieltä siitä, että "rekisteröityineille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille". Lakivaliokunnan enemmistö - johon tekin siis kuulutte - on joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä vaalikoneen väitteen kanssa.

Vaalikoneiden epävirallisesta luonteesta huolimatta ovat ne äänestäjille oiva väline oikean ehdokkaan löytämiseksi varsin suuresta tarjonnasta. Uskon sekä niiden että sosiaalisen median merkityksen vielä kasvavan Suomen poliittisessa toimintaympäristössä.

Antamastanne myönteisestä vaalikonevastauksesta huolimatta kuulutte samalla lakivaliokunnassa niihin, jotka eivät ole lakialoitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista allekirjoittaneet. Mitä kunnioittavimmin haluaisin kysyä teiltä syytä siihen. Lisäksi haluaisin tiedustella mielipidettänne siitä, mitä ko. lakialoitteelle tulisi lakivaliokunnassa tehdä?"

Ylläolevan viestin lähetin sunnuntaina lakivaliokunnan kolmelle jäsenelle: Arja Juvoselle (ps), Kaj Turuselle (ps) ja Suna Kymäläiselle (sd). Suna Kymäläinen vastasi ystävällisesti eilen tiistaina ja sanoi puoltavansa asian käsittelyä. Perussuomalaiset Arja Juvonen ja Kaj Turunen eivät vastanneet.

Lakivaliokunnan äänestyksen tulos tänään oli surullinen. Kaikille tasa-arvoinen Suomi hävisi. Mutta pitää muistaa, että tässä hävittiin vain taistelu. Tahdon2013-kampanja käynnistyy Tasa-arvon päivänä 19.03.2013. Silloin alkaa myös nimien keräys kansalaisaloitteen puolesta, mutta jo nyt voi aktivoitua ja ilmoittautua jäseneksi, kannatusjäseneksi - tämäkin kampanja, kuten mikä tahansa kampanja tarvitsee rahaa - tai tekemään hyvää työtä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi!

Kaikille tasa-arvoinen Suomi hävisi tänään äänin 8-9. Ennakkoasetelmasta (vaalikoneen vastaus ja lakialoitteen allekirjoitus) voidaan päätellä, että seuraavat kansanedustajat ja lakivaliokunnan jäsenet äänestivät lakialoitteen puolesta (nimet satunnaisessa järjestyksessä): Stefan Wallin, Antti Lindtman, Johanna Ojala-Niemelä, Aino-Kaisa Pekonen, Jaana Pelkonen, Kristiina Salonen, Jani Toivola ja Suna Kymäläinen. Kiitokset heille ja voimaa jatkoon: me tarvitsemme teitä!

Tässä taas ne lakivaliokunnan jäsenet, jotka eivät ole lakialoitetta allekirjoittaneet ja vastanneet ko. vaalikoneen kysymykseen täysin / jokseenkin eri mieltä: Anne Holmlund, James Hirvisaari, Markku Mäntymaa, Arto Pirttilahti, Kari Tolvanen, Ari Torniainen, Peter Östman. He siis vastustavat kaikille tasa-arvoisen Suomen syntymistä.

Mediassa julkaistu äänestyksen tulos nimineen vastaa täysin ylläolevia tietoja. Lähde Iltasanomat.

Kielteinen ääni Anne Holmlundilta herättää uudelleen kysymyksen siitä, vitkutteliko lakivaliokunnan puheenjohtaja tahallisesti lakialoitteen kanssa. Mutta ehkä tähän meidän ei tarvitse enää palata: asia etenee muutoin, mutta uskon, että tällä on negatiivinen vaikutus Holmlundin poliittiseen uraan.

Toiseksi suureksi ihmettelyn aiheeksi jää vielä noiden kahden perussuomalaisen kansanedustajan käytös. Eikö vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee? Vai onko persujen homma todellakin näin kädetöntä, kuten voitaneen Arja Juvosen ja Kaj Turusen sekoilusta päätellä? Tietänemme kaikki vastauksen tähän.

Joka tapauksessa asia etenee nyt sitten kansalaisaloitteen kautta. Mitä enemmän allekirjoituksia saamme lakialoitetta tukemaan, sitä enemmän kansalaisaloitteella on painoarvoa.

Kysymys ei ole arvoista, vaan oikeuksista! Kohti Tahdon2013-kampanjaa ja voittoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti