lauantai 4. joulukuuta 2010

Post Dimashq

Lähes suoraan kentältä Hesarin palkintojuhliin. Damaskoksen auringosta Helsingin marraskuuhun... Tiedon omasta sijoittumisestani olin kalastanut lähteestä x jo etukäteen. Voittaja oli sillä hetkellä itselleni jo selvä, ja pääsin onnittelemaan täydestä sydämestäni Alexandraa palkintojuhlissa Sanomatalossa. Hienoa! Alexandra oli oikea valinta voittajaksi. Kirjasta en tiedä, koska en ole sitä lukenut. Minua on kuitenkin kummastuttanut se kuinka eri arvioissa on hämmästelty kirjailijan taitoa käyttää 'vaikeaa' suomen kieltä. Eikös suomen kielen taitava käyttö ole ensisijainen vaatimus, jos kirjailijaksi halajaa?

Täytyy myöntää, että mieltä lämmitti Saska Saarikosken puhe, jossa hopeasijalle nostettiin Kari Hukkilan Kerettiläisesseet - hieno teos, jota voin suositella - ja Sami Hilvon Viinakortti. Suosittelen sitäkin lämpimästi.

Helsingin kirjamessut - kiitos hauskasta rupeamasta! - ja lyhyt, mutta sitäkin merkityksellisempi pyrähdys Damaskoksessa olivat vedenjakaja esikoisromaanin julkaisun ja uuden romaanin työstämisen välillä. Kakkosen tekstiä oli paljon jo vuosi sitten, mutta siihen palaaminen ei oikein onnistunut keväällä, kesällä tai syksylläkään. Olin vielä silloin liikaa Viinakortin maisemissa. Nyt maisemat ovat vaihtuneet ja mieli, sydän ja sormet ovat jo syvällä uudessa tekstissä, uudessa maailmassa. Kiitos myös Alfred Kordelinille loppuvuoden tilanteen rauhoittamisesta apurahan muodossa. Suhtaudun tulevaisuuteen muutenkin luottavaisesti. Ensi vuosi tuo mukanaan enemmän kirjoitusrauhaa kuin mistä olen voinut uneksiakaan - ainakaan viimeisten viiden vuoden aikana. Tervetuloa 2011!

Hyvää itsenäisyyspäivää ennen vuodenvaihteen muita juhlia teille kaikille!

1 kommentti:

  1. Minäkin suosittelen lämpimästi Sami Hilvon Viinakorttia. :) Ja odotan innokkaasti seuraavaa romaania!

    VastaaPoista