tiistai 2. maaliskuuta 2010

God Hates Fangs!

Vampyyrit hyppivät kustantajankin tiedotustilaisuudessa tänään, eikä tuolle verenimijäkuumeelle näytä ainakaan kirjallisuudessa näkyvän vielä loppua. Jos nyt tietäisi, mikä kirjallinen trendi on seuraava, niin voisi jo jäädä varhaiseläkkeelle... Ehdotuksia?

HBO on vastuussa lukuisista huippusarjoista, joista mainittakoon - vaikka samalla paljastaisin mieltymykseni tv-sarjojen suhteen - Rome, Angels in America, Six Feet Under, Sex and the City et.al. Siitä huolimatta suuresti ihmettelin, että a) miksi HBO on tehnyt tv-sarjan vampyyreistä? ja b) miksi YLE on tuon sarjan ostanut?

Eilen illalla Mr Jetlag kuitenkin raahasi minut sänkyyn (ja nukkumaan) jo iltauutisten aikaan ja paljon rummutettu vampyyrisarjan ensijakso jäi näkemättä. Sinnittelin kovasti, koska olen ainainen kampanjoiden ja mainosten aivoton uhri, mutta Mr Jetlagin charmi - vaikka kysymyksessä olikin vain desynkronosian lievempi muoto, koska lensin idästä länteen - vei voiton. Aamulla pitikin sitten tarkistaa, oliko pilotti jäänyt kovalevylle. Siellähän se oli, ja siksi melkein myöhäistyin töistä.

Käväisin äsken HS:n keskustelupalstalla - tiedän ja olen luvannut etten enää ikinä, mutku - katsomassa, mitä maamme valveutunut älymystö sanoo YLE:n HBO-hankinnasta. Tuli elävästi mieleen eräs valtakunnallinen 'keskustelu', joka vastikään käytiin entisen showpainija-kansanedustajan kalmon äärellä. Molemmat - True Blood -keskustelu ja Halme/Hazard -keskustelu - ovat loistavia esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu kun pointti ei mene perille. En näe noita huteja tv-sarjatuottajan tai kolumnistin dilemmana, vaan ongelmana, joka liittyy vastaanottajaan. Jos vastaanottaja ei rajoittuneesta kokemusmaailmastaan ja ahtaasta maailmankuvastaan johtuen pysty hahmottamaan merkityksiä kuvien takana, jos vastaanottaja ei pysty - tai uskalla - sukeltaa pintaa syvemmälle, niin siinähän se sitten on. Terve vaan ja netin keskustelupalstoille!

Katsoin siis vain noin puolet True Bloodin pilottijaksosta ja jo alkutekstit saivat minut hykertelelemään, ml. se, minkä lainasin otsikokseni.

Tänä iltana sitten lisää. Potkaisen Mr Jetlagiä persuuksille ja katson jakson loppuun ja jään odottamaan uutta maanantaita ja Todellista Verta!

P.S. Veri ON vettä sakeampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti