keskiviikko 19. elokuuta 2015

Roosalupi aloittaa Tampereella!


Uusi kirjallinen klubi ROOSALUPI* kokoontuu joka kuun kolmas keskiviikko kello kahdeksantoista Sokos Hotel Tammerissa. Ensimmäinen Roosalupi järjestetään jo syyskuussa (16.9.2015 klo 18:00).

Roosalupi on tarkoitettu kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Roosalupiin kutsutaan eturivin suomalaisia kirjailijoita ja kirjallisuusvaikuttajia haastateltaviksi ja keskustelukumppaneiksi proosallisten teosten ja teemojen äärelle. Roosalupin sisäänpääsy on maksuton − ja kaikille avoin: edes ennakkoilmoitautumista ei tarvita. Sisään vain ja nauttimaan!

Roosalupi järjestetään säännöllisesti kerran kuussa. Syksyn 2015 aikana Roosalupin vieraiksi ja haastateltaviksi saapuvat Anna-Leena Härkönen (16.9.), Päivi Alasalmi ja Alexandra Salmela (21.10.), Anja Snellman (18.11.) ja Antti Tuuri (16.12.).

Roosalupin tarkoituksena on myös nostaa esiin Tamperetta kirjallisena kaupunkina niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tulevaisuudessa Roosalupi tulee esittelemään myös kiinnostavia kansainvälisiä kirjailijanimiä.

Roosalupin järjestäjänä toimii Suomen vanhin maakunnallinen kirjailijayhdistys, tamperelainen Pirkkalaiskirjailijat ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1943 ja sen jäseninä ovat olleet mm. Väinö Linna, Lauri Viita, F. E. Sillanpää, Eeva-Liisa Manner ja Kalle Päätalo.

Roosalupin tärkeänä yhteistyökumppanina toimii Tampereen kulttuurielämän perinteikäs maamerkki Hotelli Tammer.

Tämä on uuden tradition alku.
*) Proosaklubi Tampereen kielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti