torstai 18. kesäkuuta 2015

Todennettavissa oleva kirjalista

Juhannuksen kunniaksi kävimme tänään Kochanien kanssa suuhygienistillä. Totuuden hetki heti alkuun. Vastauksena kysymykseen "Milloin viimeksi?" vastasin "Viisi vuotta ja viisi kaupunkia sitten" eli tunsin tarvetta puolustella itseäni — ja värittää kertomustani samalla. Keittiökalenterissa oli päivän kohdalla Kochanien piirtämä hammas, juurineen kaikkineen. Pelottava kuva, joka osoittautui iloiseksi ja hymyileväksi käynnin jälkeen. Kaikki oli niin kovin miellyttävää ja ystävällistä! Palkaksi valkoiset hampaat ja kaksi aikaa jatkotoimenpiteisiin. Ahh! Tuo kaikki yhden IPA-oluen hinnalla!

Ennen omaa helpotustani selailin odotustilan lehdistöä eli meannaajagloriaa mennävuosilta. Löytyipä kaksi aukeamaa julkkujen kirjallisuuslistojakin. En varmaan ikinä väsy hämmästelemään näitä "mitä löytyykään yöpöydältäni" tai "mitä suosittelen kesälukemiseksi" -listauksia. Hämmästyttävintä on niiden teennäisyys. On varmasti olemassa oppaita siihen, kuinka kokoan listauksen, joka antaa mahdollisimman xxx ja yyy ja zzz kuvan listan kokoajasta... Tekisi mieli tenttiä listojen tekijät oletetusta lukemisestaan!

Ennen juhannus- ja muita rientoja uusin kirjaston lainat ja mitä siellä olikaan? Olkoon tämä siis oma, ei hatusta vetäisty lista tämän mittumaarin lukemistostani:

Koska luen kaikki lukemani vain ja ainoastaan alkuperäiskielillä, niin on listaus sen mukainen*:
  1. Pensieri, Giacomo Leopardi
  2. יְרוּשָׁלַיִם‎, יהודה עמיחי
  3. Brief Interview with Hideous Men, David Foster Wallace
  4. Elemente und Ursprünge totaler Herrschaft, Hannah Arendt
Lyhyt, mukailtu sitaatti kohdan kaksi kirjailijalta:
Jos Jumala ei olisi niin täynnä armoa, olisi sitä rittänyt maailmaankin.

Aika vaikuttava listaus joka tapauksessa. Repikää siitä. Tai tehkää oma todennettavissa oleva. Vaadin vähintään screenshotin kirjaston lainausjärjestelmästä.

Hyvää ja korkeakirjallista mittumaaria!


*P.S. Koska listauksen sylttytehdas  eli Suomen kunniakas ja loistava kirjastolaitos, josta saamme olla kiitollisia niin monella tasolla, ettei yksi blogi pysty sitä tyhjentämään  on todennettavissa, niin moni valveutunut lukijani on jo huomannut, ettei Jehuda Amihailta ei ole julkaistu kokoelmaa nimeltään Jerusalem paitsi suomeksi niin olkoon tässä totuus:

  1. Mietteitä, Giacomo Leopardi
  2. Jerusalem, Jehuda Amihai
  3. Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja, David Foster Wallace
  4. Totalitarismin synty, Hannah Arendt (Ihan totta! Mutta vasta jussin jälkeen,)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti