keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuplista, plup, plup

Keskustelu kuplista on paljastanut jälleen kerran suomalaisen keskustelun surullisen tason. Suomalainen keskustelu on kuin pässi narussa, se menee juuri sinne, minne narun toisessa päässä oleva haluaa sen menevän. Valitettavasti vain perussuomalaiset on ollut vastuussa tuon narun kiskomisessa useammin kuin yhdelle puolueelle soisi. Se taas on paljastanut sen, kuinka perussuomalaisia suomalaiset todellisuudessa ovat. Jokaisessa  meissä asuu pieni persu. Kysymyksessä on tapa, jolla katsomme maailmaa.

Katsotaan ensin pikaisesti "maahanmuuttokriittistä" keskustelua, jota perussuomalaiset tuntuvat suvereenisti johtavan. Muiden puolueiden tehtäväksi kun on jäänyt vain oman "maahanmuuttopolitiikan" suhteuttaminen näiden "kriitikoiden" vastaavaan. Ei siis luoda omaa, vaihtoehtoista politiikkaa, vaan vain politiikkaa suhteessa populisteihin. Keskustelua ei suinkaan käydä maahanmuuttajien, yritysten, yhteiskunnan toimijoiden, yksilöiden, muiden puolueiden yms. yms., ei edes perussuomalaisten kanssa, vaan vain perussuomalaisten kautta.

En nyt edelleenkään saa päähäni, mikä on se kupla, jossa minun voidaan katsoa elävän, koska en minäkään tunne - tai tiedä tuntevani - yhtään perussuomalaisia äänestänyttä. Milloin tuosta kysymyksestä (Tunnetko ketään puoluetta x äänestänyttä?) on tullut minkäänlainen kriteeri... mihinkään? Kupla, jonka sisältö voidaan määritellään ko. kysymyksellä, ei voi lähtökohtaisesti olla muuta kuin todella pieni, suoraansanoen ahdas.

Määritelläänpä lisää näitä kuplia:

Kuinka montaa kieltä hallitset niin, että niiden osaaminen on avartanut kuvaa ympäröivästä maailmasta?
Kuinka monta viikkoa, kuukautta tai vuotta olet viettänyt Suomen rajojen ulkopuolella, poislukien ns. etelänmatkat tai Tallinnan?
Mikä on pisin aika, kun et ole syönyt salmiakkia/ruisleipää/mämmiä?
Kuinka monta muslimia/buddhalaista/juutalaista/hindua tunnet henkilökohtaisesti?

Ei yksi puolue pysty näivettämään Suomea, siihen tarvitaan meidät kaikki ja impivaaralainen ajattelumme. Se jos mikä on nyt tullut todistetuksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti