sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kalaa, kasviksia ja kahvia Krakovassa

Tässä ensimmäinen Kalaa, kasviksia ja kahvia Krakovassa -blogaus. Tulevat ravintola/kahvila-arviot löytyvät saman KKKK tunnisteen alta. Kerään tunnisteen alle pinnallisia ja syvällisiä ravintola-arvioita ei-lihansyöjän näkökulmasta. Tervetuloa siis ruokamatkalle Krakowaan!

Trzy Papryczki on pienehkö puu-uunipizzeria Stare Miaston sivukadulla. Olemme käyneet siellä kaksi kertaa, eivätkä puu-uunissa paistetut pizzan pettäneet kummallakaan kerralla. Pizza Bianca Verde (neljä juustoa, pinaattia ja saksanpähkinöitä, eurohinta 6,40 / iso) oli oiva aloitus Krakovan ruokamaailmaan. Suolainen ja hieman makea, ohutkuorinen ja rapea.

Paitsi nyt taisin puhua palturia, sillä kävimme sitä vastapäätä sijaitsevassa Taco Mexicanossa hädissämme ja nälissämme silloin kun etsimme asuntoa Krakovasta. Siellä voisi kuvitella halpalentobrittien mäiskivän mehikanoa krapulaansa... samanlaista mättöä löytyi eräästä Tampereen Hämeenkadun tacolasta. Ei hyvä.

Trzy Papryczkille tähtiä seuraavasti: Pizza Bianca Verde****, palvelu***, miljöö***.

Taco Mexicano: lounas-burrito*, palvelu*, miljöö**.

Pod Wawelem perjantai-iltana oli täynnä ja meluisa. Litran tuoppeja ja sianpotkia. Kunnon ketjuravintolameininki (saman ketjun ravintolaa löytyy myös Varsovan Plac Konstytucjilta: U Szwejka) elävällä musiikilla ryyditettynä. Olimme käyneet siellä vahingossa päivämatkalla Varsovasta, väsyneinä ja ankeina. Silloinen kalalautanen jäi positiivisella tavalla mieleen - ja sama positiivinen kokemus oli haussa tälläkin kertaan Kochanien ensimmäisen työviikon päätteeksi. Lisäksi perjantaisin on tarjolla myös ostereita. Ostereita ei ollut, sinisimpukat olivat ok, sianpotkan rasvainen ja etova katku kantautui viereisestä pöydästä voimallisesti, śliwowicaa oli kahta vahvuutta (40% ja 72%) ja ainakin tuo nynnyplaatu oli hyvää, mutta kalalautanen kahdelle oli kylmä, vetinen ja mauton. Kalaa pahimmillaan. Tarjoilijatarharjoittelijatar sai pisteet antaumuksellisesta vaikkakin mokailevasta työstään, eli oppia ikä kaikki. Linnan (Wawel) ympäristössä on useampikin Pod Wawelem -niminen ravintola, joista ainakin tätä voi välttää, ellei ole vannoutunut lihansyöjä. Paikan toisaalta meluisa miljöö - jonka sisustuksessa oli puolensa - ja edullinen olut sai toivomaan, että söisi vielä lihaa. Lihaa pöytään, olut virtaamaan ja möykkä päälle!

Pod Wawelem: kalalautanen kahdelle* (yöks!), palvelu****, miljöö*/*****.

Vielä jäi tarkemmin arvioimatta italialainen Mamma Mia*** Karmelickalla, taiteilijakahvila Bunkier Cafe Plantyllä***, Stare Miaston Indus Tandoor**** sekä eilisillan kasvis/vegaani Momo****, mutta näihin myöhemmin. Nyt sunnuntaihortoilemaan Kazimierzin kujille!

Smacznego!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti