sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Helsingin käräjäoikeudelle

Hyvä vastaanottaja

Hain kesällä rekisteröidyn parisuhteen purkamista. Purkamista haetaan kirjallisesti ja prosessin ensimmäinen vaihe aloitetaan hakemuksella, joka toimitetaan kotipaikkakunnan mukaiseen käräjäoikeuteen, meidän tapauksessamme siis Helsingin käräjäoikeuteen.

Suureksi yllätyksekseni rekisteröidyn parisuhteen purkamista haetaan samalla kaavakkeella kuin avioeroa. Kaavake on otsikoitu seuraavasti: AVIOEROHAKEMUS I VAIHE. Sen kohdassa 1. tulee antaa 'Miehen' tiedot, kohdassa 2. 'Vaimon' tiedot ja kohdassa 4. pitää valita onko hakijana 'mies', 'vaimo' vai onko 'hakemus yhteinen'.

Koska rekisteröity parisuhde ei ole sama kuin avioliitto, niin miksi kuitenkin sen purkaminen tulee tehdä samalla kaavakkeella kuin avioerohakemus?

Tulen käyttämään vastaustanne blogissani sohilvo.blogspot.com.

Parhain terveisin,

Sami Hilvo

6 kommenttia:

 1. Tuntuu käsittämättömältä. Kaavakebyrokraatit eivät ole ajan tasalla. Olen eronnut avioliitosta. Hullulta tuntui se, että kun päätös asiasta saapui (muistaakseni siitä piti maksaa) niin paperissa luki "teidät on tuomittu avioeroon". Tulet siis luultavimmin saamaan saman tuomion.

  VastaaPoista
 2. Tästä 'avioeron' ensimmäisestä vaiheesta tulikin jo lasku: 80.00 euroa. Hinta sama, palvelun taso heikompi... Tuomiota odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Meille Espoon käräjäoikeus lähetti paperit takaisin eri nimellä kuin hakemuksessa. Olen siis eronnut väärästä naisesta!

  ..Kyllä ne sitten lähetti paperit uudestaan, kun soitin ja valitin. Mutta toivottavasti eivät lähetä kahta laskua. ;)

  VastaaPoista
 4. Luin kirjasi tänä krapulaisena hämäränä sunnuntaipäivänä ja pidin siitä kovasti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Heidi! Johtuiko krapula liiallisesta konjakin juomisesta? ; )

  VastaaPoista
 6. Tilannekatsaus: ei mitään vastausta. Tiedoksenne: kun lähetin tuon kaavakkeen, korjasin sen asianmukaiseksi. Eli pois miehet ja vaimot ja tilanne puoliso 1 ja puoliso 2.

  VastaaPoista