maanantai 5. heinäkuuta 2010

Terrorismia

Olemme valmiit taistelemaan tässä asiassa.

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsänen - ja hänen puolueensa - on valmis taistelemaan, jotta avioliitto säilytettäisiin miehen ja naisen välisenä.

Räsäsen uusin blogikirjoitus 03.07.2010 on vastaus vihreiden kannanottoon sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Sukupuolineutraalia avioliittoa ovat ilmoittaneet kannattavansa myös kokoomus, SPD, vasemmistoliitto ja RKP.

Blogikirjoituksessa ei minua häirinnyt Räsäsen argumentaation hämäryys, koska samanlaista höpönlöpöä löytyy verkkosivustojen keskustelupalstoilta. Vai kertovatko seuraavat muotoilut kirjoittajan kristallinkirkkaasta ajatuksenjuoksusta: "Sukupuolineutraali avioliitto on sisäisesti ristiriitainen käsite", "Avioliitto merkitsee lähtökohtaisesti kahden eri sukupuolen väliseen jännitteeseen rakentuvaa suhdetta" tai ""Sateenkaariperheet" eivät ole syrjäyttäneet luonnonlakeja"? Nämä siis suoraa lainausta lääkärinkoulutuksen saaneen Räsäsen kirjoituksesta. Enemmän ja enemmän alkaa tuntua siltä, että verkkosivustojen keskustelupalstat eivät ole vain toimineet puheenjohtaja Räsäsen innoittajana, vaan että siellä on myös suurin osa kristillisdemokraattien kannattajajoukosta.

Ajattelun hämäryys tai suorastaan sen puute - mikä tässä tapauksessa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus - ei siis aiheuttanut kovinkaan suurta innostusta (lue: pillastumista), mutta minua häiritsi suuresti se, että puolue on puheenjohtajansa suulla valmis taistelemaan tässä asiassa. Minkälaiseen toimintaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja mahtaa tällä viitata?

Helsingissä viime lauantaina järjestettyyn Pride-kulkueeseen tehtiin isku. Hyökkäyksiä tutkitaan pahoinpitelyinä - yksi uhreista oli alle vuoden ikäinen vauva - ja viharikoksina. Viharikoksilla tarkoitetaan tekoja, joiden motiivina ovat ennakkoluulot tai vihamielisyys uhrin edustamaa viiteryhmää kohtaan. Vihamotiivia voidaan käyttää tuomion koventamisperusteena.

Pian teon jälkeen poliisi pidätti kolme miestä. Neljää miestä vielä etsitään. Epäillyt ovat 18-21 -vuotiaita ulkopaikkakuntalaisia suomalaismiehiä.

Mikäli pidätetyt todetaan syyllisiksi tapauksen noin kolmeenkymmeneen pahoinpitelyyn, tulee signaalin olla selvä: tällaista ei Suomen yhteiskunnassa sallita. Rangaistuksen tulee olla sen mukainen. Suomen rikoslain 6. luvun 5. pykälän rangaistuksen koventamisperusteet antavat mahdollisuuden rangaistuksen pidentämiseen, vaikka varsinaista viharikosta - tai rasistista rikosta - ei nykyinen Suomen laki vielä nimikkeinä tunnekaan. Tähänkin tullee ajan mukaan muutos.

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen haastaa vihreiden, vasemmistopuolueiden, RKP:n ja kokoomuksen perinteisiä kannattajia liittymään kanssaan yhteiseen rintamaan tukemaan puoluetta, joka ei käy kauppaa perhe-arvoista. Tuolla haasteellaan Räsänen itse ryhtyi käymään poliittista kauppaa... ihmisoikeuksista.

Julistaa. Avioliittosota. Taistella. Rintama. Sotaisaa puhetta kristityltä ihmiseltä. Senkin takia avoin kysymys kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtajalle, bloggari Päivi Räsäselle:

Helsingin lauantaina järjestettyyn Pride-kulkueeseen tehtiin hyökkäys, jossa käytettiin savupommeja ja kyynelkaasua. Onko tämä sitä taistelua, johon viittasitte blogikirjoituksessanne 03.07.2010?

Jos olisin poliitikko Päivi Räsänen, tuomitsisin jyrkästi lauantain tapahtumat. Käy niin tai ei - uskon ettei - niin jo nyt minulle tuottaa suuria vaikeuksia olla pitämättä taisteluvalmiuttaan julistanutta puoluetta ja sen puheenjohtajaa osavastuullisina lauantain surullisiin tapahtumiin.

1 kommentti:

  1. Lainasin oheisen kirjoitukseni loppua, ml. avoimen kysymyksen sellaisenaan Päivi Räsäsen blogiin kommentiksi. Sitä ei julkaistu. Alla keskusteluketjun viimeinen kommentti, joka siis bloggarilta itseltään:

    "Päivi Räsänen
    7.7.2010 14:25:36
    Kiitos kommentoijille. Aihepiiri on arka ja herättää voimakkaita tunteita. Osa kommenteista jouduttiin hylkäämään. Pidän taukoa blogin kirjoittamisesta, minkä vuoksi myös keskustelu tästä aiheesta päättyy tällä kertaa tähän. Varmasti tähän aiheeseen vielä palaan, jolloin keskustelun voi käynnistää uudestaan. Pride-kulkuetta vastaan tehtyä hyökkäystä en tietenkään hyväksy, se on ehdottoman tuomittavaa. Kaikilla ihmisillä tulee olla samat perusoikeudet, myös sananvapauteen ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen liittyen. Tässä asiassa on kysymys pohjimmiltaan siitä, millä tavoin avioliitto määritellään. Minulle avioliitto on lähtökohtaisesti miehen ja naisen välinen sopimus. Tämä on myös ollut historiallisesti pääasiallinen näkemys useimmissa kulttuureissa ja uskontokunnissa. Toivotan hyvää kesää keskusgtelijoille!"

    VastaaPoista