torstai 8. huhtikuuta 2010

Arvio I

Päivä alkoi reippaasti tekstiviestien tulvalla jo aamutoimien aikaan. Tuli kiire kioskille... putkiremonttievakkoihin kun en ole lehtiä tilannut.

Muistan hyvin - tietenkin - päivän, jolloin kustannuspäätös oli totta. Muistan hyvin senkin hetken, kun pidin kirjan ensikappaletta käsissäni Tammella. Oloni oli kuitenkin tyyni ja yllättävänkin rauhallinen. Kustannuspäätös oli minun ja kustantajan välinen asia, kirjan ensimmäiset kommentit sain tuttavapiiriltä. Jyväskylän kirjamessut antoivat esimakua vaikkakin siinä vaiheessa pienemmän yleisön kiinnostuksesta Viinakorttia kohtaan.

Nyt tilanne on toinen ja kirjan saama varsinainen lähtölaukaus on enemmän kuin rohkaiseva. Antti Majanderin arvio esikoisestani Helsingin Sanomissa ilmestyi tänä aamua ja on tuonut päivään aivan ennenkokematonta sisältöä!

Jo ennen tämän ensimmäisen arvion ilmestymistä olin selvittänyt itse itselleni kunkin työnjaon: kirjailija kirjoittaa, kustantaja kustantaa, kriitikko kirjoittaa kritiikkejä, kirjakauppias myy kirjaa ja lukija lukee. Siinä se. Olen kuitenkin markkinointihenkisenä ihmisenä innostunut myös kaikesta siitä, mitä kirjoittamisen ulkopuoliseen maailmaan kuuluu, ja kohta se varmasti nähdään. Sellainen tutina on.

Kirjallisen aamiaisen jälkeen - kiitos taas jälleen kollegani! - pääsin vihdoin toimistolle ja arvioimaan arviota rauhassa. Sytytin päivän ensimmäisen tuoksun, musiikiksi Abraham's Theme (elokuvasta Chariots of Fire, säveltäjänä Vangelis) ja työpöydän ääreen istumaan.

Harmaaseen kevättä lupailevaan päivään tuli vähän valoa.


4 kommenttia:

 1. Viinakortti tilauksessa AdLibriksesta. Saas nähdä, oliko Majander oikeassa...
  terveisin outi a

  VastaaPoista
 2. Jo vain olikin. Veikkaan jotakin palkintoa. Jos nyt ei vielä Finlandiaa niin joku Runeberg kuitenkin.
  outi a

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Outi. Hienoa, että sain tarjota sinulle onnistuneen lukukokemuksen. Saanen varmaan tulkita viestisi näin? ; )

  VastaaPoista