maanantai 23. marraskuuta 2009

Viinakortti

Pikkulinnut ja vähän isommatkin ovat jo lauleskelleet, että Tammi julkaisisi keväällä esikoiseni. Nyt täytyy ilmoittaa, että se on totta ja julkaisukelpoista tietoa. Saa onnitella.

Kirjani Viinakortti ilmestyy maaliskuun loppupuolella. Onnittelut myös kustantajalle loistavasta valinnasta! ; )

Vielä ennen sitä ehtii vaikka mitä. Hiomista vielä riittää, mutta olen luottavainen ja rauhallinen. Tuo tietohan oli minulla ollut jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt pääsin kertomaan siitä laajemmaltikin eli täällä ja sitten tietenkin Facebookissa. Oli myös jännittävää huomata miten asian julkistaminen antoi sille ihan uutta sävyä ja terävyyttä. Mieli on ollut koko päivän aikamoisessa myllerryksessä. Kirja on jo kaupan useammallakin saitilla, ml. Akateemisen verkkokaupassa.

Jo nyt tuntuu siltä, että kirja on alkanut elää omaa elämäänsä. Sen esittelyä lukevat aivan tuntemattomat silmäparit. Sen kantta (aivan loistavan Markko Tainan käsialaa!) arvioi yks sun toinenkin. Aivan kuin oma lapsi olisi lähtemäisillään kotoa ja aloittamassa uutta elämää. Tämä vaihe on ehkä kuin lapsen ensimmäinen interrailmatka tai vaihtovuosi ulkomailla. Vapaassa menossa, irti kotoa. Sitten keväällä lapsi aloittaa oman aikuisen elämänsä: kokee ihastumisia, saa kolhuja, tulee kohdelluksi väärin ja oikein, enkä vanhempana muuta voi kuin sanoa: kyllä se siitä, sisaruksia seuraa...

Töitä vielä riittää, mutta helpottavaa tässä tilanteessa on se, että voi jo puhua asiasta niin kuin se on - julkaistaan - ja sen oikealla nimellä - Viinakortti.

4 kommenttia:

 1. Nyt hihkun oikein luvan kanssa ja julkisesti: onnea, Sami, onnea Viinakortti! Olen varma, ettei Tammi tässä tehnyt idiootin valintaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Marjo! Olen itsekin asiasta varsin vakuuttunut. Oletko muuten huomannut, että kirjasi nimi elää jo ihan omaa elämäänsä? Milloin joku keksii poimia sen osuvaksi ja iskeväksi sloganiksi johonkin kaupalliseen mainokseen?

  VastaaPoista
 3. Tänään kuulin pätkän radio-ohjelmaa, jossa Idiootin valinnasta puhuttiin positiivisessa kontektsissä jo kokonaan ilman tekijän nimeä. Otin sen suurena kunniana. - Viinakortissa nimenä on muuten samaa tartuttavuutta kuin tuossa omassani. Jäämme odottamaan, mitä kansa siitä keksii.

  VastaaPoista
 4. Kirjan kansi on hieno ja merkityksellinen. Tammen luettelo tuli perjantaina, ja Viinakorttiahan esitellään jo pääkirjoitukessa. "Kuohuttava". Kuohunta ei tietenkään tee pahaa kirjan esilletulolle, vaikka saattaa toki rasittavaa ollakin. Jäämme odottamaan, kuohutaanko vai ei. Kuohuvaiset sille!

  VastaaPoista