perjantai 19. kesäkuuta 2009

As a citizen of the European Union...

Euroopan unionin jäsenvaltion Liettuan lainsäätäjät tekivät temput juuri ennen mittumaaria ja säätivät lain, jonka aiheuttamaa tyrmistystä ei edes keskikesän tarjoama tihkusade pysty viilentämään.

Ensimmäisen kerran luin laista The Baltic Timesista pääsiäisrauhaisessa Tallinnassa, mutta en eurooppalaisena pystynyt kuvittelemaan, että lailla olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä hengissä eurooppalaisen parlamentin hampaissa. Laki selvisi ja äänestyksen tuloksesta ja merkityksestä ko. linkin takana uusin uutinen.

Vielä on kuitenkin toivoa. Sen jälkeen kun laki on saanut - jos siis saa - parlamentin puhemiehen allekirjoitetun vahvistuksen, Liettuan presidentilla on vielä mahdollisuus hylätä se kaikessa viisaudessaan.

Siksi - sateenkin niin salliessa: makkaraa ei tänään paisteta - oli toimittava ja kirjoitettava kirje niin Liettuan presidentillekin kuin maan parlamentin puhemiehelle.

+++

To the President of Lithuania Valdas Adamkus
To the Speaker of the Parliament of Lithuania Arunas Valinskas

On the 17th of June 2009, the Lithuanian parliament Seimas voted to pass the Law on the Protection of Minors against the Detrimental Effect of Public Information

The law has a clause - Article 4 - which includes "propaganda of homosexuality, bisexuality" as one of the "detrimental effects" which, when enacted will prohibit any discussions regarding homosexuality at schools or in media that is accessibile to children or teenagers.

This legislation is homophobic discrimination. It clearly violates the European Convention on Human Rights and the European Union Charter of Fundamental Rights. It also violates the equality and anti-discrimination clauses of the United Nations Universal Declaration of Human Rights. 

Lithuania has signed up to these international humanitarian declarations.

As a citizen of the European Union I have to state my concern about the development of human rights in Lithuania. In case the law is enacted I will personally urge the decision makers and representatives of my country to take immediate action to make it clear to Lithuania, that the membership of the European Union is conditional on adherence to European Union laws and values.

Yours Truly,

S.O. Hilvo

+++

Sähköpostitaitoiset voivat vapaasti kopioida ko. tekstin - vaihtakaa nyt sentään allekirjoitus - ja lähettää sen Liettuaan l. Liettuan presidentin sihteerille bozena.krasovskaja@president.lt ja Seimaksen puhemiehelle arunas.valinskas@lrs.lt.

Facebook-kansalaiset voivat myös liittyä ryhmään Against Homophobic Discrimination in the European Union.

Hyvää jussia sitten vaan!


1 kommentti:

 1. Tässä alla äänitorvemme eli Suomen mepit.

  Istuntokausi ei ole vielä alkanut ja saattaa olla, että uusien meppien sähköpostiosoitteetkaan eivät vielä toimi... Lista siis myös vastaisuuden varalle.

  ville.itala@europarl.europa.eu
  sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu
  eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu
  anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu
  hannu.takkula@europarl.europa.eu
  riikka.manner@europarl.europa.eu
  mitro.repo@europarl.europa.eu
  liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu
  heidi.hautala@europarl.europa.eu
  satu.hassi@europarl.europa.eu
  timo.soini@europarl.europa.eu
  sari.essayah@europarl.europa.eu
  carl.haglund@europarl.europa.eu

  He ovat siellä meidän ja yhteisen Eurooppamme takia. Pistetään heidät töihin!

  S.O.

  VastaaPoista