torstai 28. toukokuuta 2009

Vastauksia kysymykseeni I

Tähän päivään mennessä olen saanut kolme (tai neljä, mikäli tuo bumerangina palautunut viesti lasketaan mukaan) vastausta kysymykseeni, jonka esitin myös täällä 20. toukokuuta, 2009:

Mikäli teidät valitaan Euroopan unionin parlamenttiin, mitä aiotte tehdä Euroopan glbtq-kansalaisten ihmisoikeuksien parantamiseksi? 

Itsenäisyyspuolue ehti ensimmäisenä. Vastaus tuli heidän infostaan. Puolueen keskeisiä tavoitteita on tasa-arvon toteuttaminen. Puolueen mukaan yhtäläiset ihmisoikeuden kuuluvat kaikille - tai ainakin niiden pitäisi kuulua. Sen lisäksi puolueen ihmiset ovat itsenäisiä ja toimivat ilman ryhmäkuria oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden puolesta.

Hienoja periaatteita, enkä usko yhdenkään Suomessa toimivan puolueen kirjoittavan mitään tuota vastaan. Mutu-raadin sanallinen arvio: ympäripyöreää.

Seuraavaksi ehti - korostan, että tässä ei ole kysymys nopeudesta, vaan vastauksen laadusta, vaikka deadline vastauksille on tietenkin tuo 07.06. klo 20:00, kun salit sulkevat ovensa - SKP:n JP:

Kun pääsen EU Parlamenttiin teen aloitteen epädemokraattisten ja vähemmistöjen oukeukeusia sortavan EU:n rakenteiden purkamiseksi.

JP sisällytti vastaukseensa myös glbtq-kansalaiset, joiden ihmisoikeuksia ajetaan tällä hetkellä EU parlamentissa kansalaisvapauksien valiokunnassa, joka on juuri tehnyt mietinön vähemmistöjen yhdenvertaisuudesta.

JP suhtautuu kuitenkin kriittisesti EU:n prioriteetteihin: tavara ja pääoma ensin, vähemmistöjen ihmisoikeudet sitten. Mutu-raati antaa plussan asiaan perehtymisestä, jota kuvastaa myös pamflettinsa Vastavirtaan.

Vihreiden Mari tykittää! Hän on yksi 77 suomalaisesta ehdokkaasta, joka on sitoutunut ILGA:n eurovaalivetoomukseen (European Parliament Elections Pledge). Vetoomus löytyy myös suomeksi ja nuo 77 sitoutunutta nekin maakohtaisten tietojen kohdalta. Huomasin siellä myös RKP:n Nicken, jolta siis sain tuon kysymykseni bumerangina. Eiköhän se ole tällä kuitattu, kiitos Nickelle.

Tasa-arvopolitiikka on tärkeä teemani ja se koskee myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, sanoo Mari vastauksessaan.

Mutu-raati jää odottamaan innolla muita vastauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti