perjantai 15. toukokuuta 2009

Räkää, räyhää ja rasismia!

Se on nyt lama, kaverit. On muuten ollut jo jonkin aikaa. Mitä me tässä enää miettimään, ajattelemaan eli hienostelemaan... Annetaan palaa nyt ja kunnolla, kun siihen on kerrankin taas tilaisuus!

Lama - tai Huono Taloudellinen Tilanne, kuten sitä poliittisesti korrektisti kutsutaan - näkyy, kuuluu ja varsinkin haisee. Enkä nyt tarkoita sitä vakiojengiä raitiovaunun takaosan viimeisillä penkeillä, vaan aivan uusia tulokkaita tässä Räkää, räyhää ja rasismia -puolueessa. Nykyinen Huono Taloudellinen Tilanne tuli nopeasti ja yllättäen - tai niin ainakin väitetään - mutta onko myös Huonon Taloudellisen Tilanteen heijastuminen kaupungin kaduille ja liikennevälineisiin sekin nopeutunut? Siltä vaikuttaa.

En yhtään aliarvioi niiden yt-neuvotelluiksi eli työstään pihalle joutuneiden hätää itsensä ja perheensä tulevaisuudesta - kuinka voisinkaan - mutta ihmettelen sitä muutosta, mikä tapahtui asenteissa ensimmäisten pörssikäyrien kääntyessä kohti kaakkoa ja ensimmäisten irtisanomisuutisten iskeytyessä kansakunnan tajuntaan: räkää, räyhää ja rasismia!

Suomalaiset yhdistää vain yhteinen vihollinen ja nälkävuodet. Hyvinä aikoina vain laiskistumme, pulskistumme ja käyttäytymisestämme tulee vapaamielistä eli moraalisesti arvelluttavaa. Nyt on aika palata perusarvoihin: ahdasmielisyys, angst ja apatia kunniaan.

Olen aloittanut kolmen kohdan uudelleenkoulutusohjelman itselleni. Ohjelman nimi on RRR.

Kohta 1, Räkiminen:
Opettelen räkimisen jalon taidon, enkä vetoa sitä harjoittaessani kiinalaisen lääketieteen käsitykseen sen hyödyllisestä vaikutuksesta. Vetoan Huonoon Taloudelliseen Tilanteeseen.

Kohta 2, Räyhääminen:
Vedän naamalleni happaman ilmeen aina kaupungilla liikkuessani. Olen pahoillani, parempaan en pysty, koska uudelleenkoulutusohjelmani on vasta aluillaan.

Kohta 3, Rasismi:
Aloitan aamuni lausumalla kylpyhuoneen peilikuvalleni: Hauveli. Hauveli. Hauveli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti