sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

C 3/3

Valot vaihtuvat. Kuulen taustalla ohi hurisevan liikenteen äänet ja hohkaavaan kuumuuden. Kuulen äänesi. Ylität katua ja minä nostan käteni ylös projektorin ja seinän väliin. Alhaalta ylös käteni sivelee kadun pintaa ja sille pysähtyneitä autoja. Käteni seuraa sinua kadun yli ja kuulen äänesi kysyvän, kuka olen. Käteni koskettaa sinua ja suljet puhelimesi ja palautat sen pukusi taskuun. Tunnen kosketuksesi paitani sisällä ja hiostuneella ihollani.

Olet kävelemässä kohti toimistoasi, paahtavan auringon alla, aamulla kuin kello. Rutiinisi. Kättäni kohti kääntyy vasemmalta jotain ja katoaa käteni alle. Keltainen ja vihainen ampiainen. Taksi viemässä aamun kiireisiä jonnekin. Käsi pysähtyy. Varjo seinällä pysähtyy. Sinä et astu ulos varjosta. Sinä jäät pimeyteen.

Herään lattialta puhelimeni ääneen. Ulkona on jo valoisaa, lumi on jäljellä. Sille on riittänyt tarpeeksi kylmyyttä. Tuntematon numero soittaa.

Ääni on muuttunut, mutta ääni on sama. Rva S. Katson seinälle heijastuvaa liikkuvaa kuvaa. Sinä olet poissa. Pienin nykäyksin pimeys laskeutuu kaupunkiin. 18:49 / +39 / 90%. Lupaan tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti