maanantai 30. maaliskuuta 2009

JÄÄTIMANTIT 4/5

- Illan voittaja on Rva S. Hyvää iltaa, Rva S. Kuinka Te voitte?
- Minulla on teille totuus ja rukoilen teitä toimimaan tuomarinani.
- Aivan Rva S. Niinhän se on. Tänä iltana Teillä ja vain Teillä on totuus ja Te, vain Te saatte oikeutta. Onneksi olkoon!
- Minun on vaikea puhua. Olen niin täynnä totuutta. Kiitos.

Hänen äänensä on nyt rauhallinen ja täynnä levollisuutta. Kauniisti artikuloidut sanat osuvat kuin tikarit.

- Kiitos itsellenne, Rva S. Tässä maailmassa on aivan liian vähän totuutta ja me, minä ja Te, Rva S ja totuuden mahdollistaneet sponsorimme, vakuutusyhtiö Dramatic Life for You ja plastiikkatuotantohotelli Beautiful Life for You ja tietenkin koko kansakunta Teidän rinnallanne tulee saamaan totuutta ja totuuden vihollinen tulee saamaan tuomion! Sen me takaamme teille, Rva S!

Kaikki tapahtuu kuin hidastetussa elokuvassa. Toinen hikipisara noruu pitkin televisiohahmon otsaa ja jättää jälkeensä tumman vanan. Totuus on kuuma ja haluttava. Hahmon huulet raottuvat ruudussa.

- En tunne miestäni, jatkaa Rva S ohjelman päätetyn käsikirjoituksen mukaan. Hahmo muikistaa suutaan empaattisesti. - Etsin todisteita hänestä, jotain joka ei kuuluisi joukkoon, jotain poikkeavaa. En löytänyt mitään. Pelkäsin kaiken vain olevan harhaa. Voisinko nyt saada mieheni - syytetyn - nimen esiin?

Mn kauhuksi merkki toisensa jälkeen pulpahtaa televisiohahmon suusta, kiertää hänen rapistuvan päänsä ja kiinnittyy aivan ruudun oikeaan laitaan. Ensin annetaan Mn sukunimen kaksi merkkiä, sitten hänen etunimensä M niiden alle. Kolme merkkiä, jotka identifioivat miehen. Siitä ei ole enää epäilystäkään. Televisiohahmo lausuu kolmen merkin ryhmän täysin virheettömästi. M on vangittu keltaisin kirkuvin kirjaimin televisioruudun välkkyvään pintaan. M on voimaton, raivoton, valahtanut.

- Kiitos. Sekä mieheni merkit että niiden ääntämys olivat oikein. Kiitos. Kaunis kiitos...
- Jatkakaa Rva S, olkaa niin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti