keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

C 3/4

Nousen ylös ja astelen keittiöön. Nostan kaapista tarjottimelle viileänsiniset lasit, hopean ja sinisen pullon kirkasta juomaa lasien viereen ja pienelle lautaselle kuivattua mustekalaa. Täytän jääpala-astian jäillä, sen reunalle vielä pihdit. Sekin tarjottimelle ja tarjotin verannalle. Olet vielä kylvyssä.

Poimin pihdeillä höyryäviä jäitä lasiin, kaadan niiden päälle pullon nestettä, nostan lasi huulilleni ja nautin ensimmäisen kulauksen. Maa, sadonkorjuu, maan antimet ja niiden kunniaksi järjestetty juhla, meri edessäni ja sen kalat, kalastajien huudot ja laulut, päivien, viikkojen, vuosien ja vuosisatojen sadot ja saaliit, ne kaikki saan kielelleni maisteltavaksi ja muisteltavaksi.

Kuulen kylpyveden loiskahtavan, viileän veden kaatuvan ylhäältä päällesi, matkaavan mustat hiuksesi, suljetut silmäsi, huulesi, kello viiden sängen, vahvan niskasi, hartiasi, rintasi peittävän karvan, vatsasi ja alas kiviselle lattialle. Merilevä meren huuhtelemalla laskuveden kalliolla huojuu virtauksen voimasta. Virtaava juoma solisee alas mustan karvoituksen peittämää hehkuvaa ihoa. Juon senkin mielessäni, sen pudotessa sinusta minuun, suuhuni ja sisääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti