perjantai 18. syyskuuta 2009

Muutoksia ja suuntia

Kesä on aina edustanut minulle pysähtyneisyyden aikaa. Leppeä ilma ja valo kyllä vetoavat, mutta koska en osaa lomailla, en pysty samanlaiseen lomahillailuun (vrt. hillua ja chillailla) kuin suurin osa kansakunnastamme. Kesä on liian laiska vuodenaika. Syksy on energisyydessään parempi ja on aina edustanut minulle enemmän vuodenvaihdetta kuin alkuvuosi konsanaan.

Tänä aurinkoisena päivänä päätin olla palaamatta US:n blogistaniin. Ongelmaksi muotoutui konteksti: en halunnut rajoittaa kirjoitteluani enää vain politiikan kautta seurattuun maailmanmenoon vaan lopullisesti vapauttaa itseni kirjoittamaan juuri niistä aiheista, jotka minua itseäni kiinnostavat ja siinä samalla toivottavasti muitakin. US:n blogistanissa saa kyllä huomiota - muilta huomionkipeiltä. Vai mitä sanotte kaverista, joka kyselee kreikkalaisen keittonsa perään kreikaksi? Politiikan ja poliitikkojen kanssa pelehtiminen ei tähän kuitenkaan jää, sillä mihin kiinnostus esimerkiksi juuri ihmisoikeuskysymyksiin jäisi?

Ihmisarvoisen elämän kysymykset liittyvät myös uutiseen, jonka pääsen julkistamaan ihan virallisestikin varsin pian, sillä neljä vuotta työstämäni teksti näkee näillä näkymin päivänvalon ensi keväänä ja ihan kirjoissa & kansissa. Siitä ja siihen liittyvistä ajatuksista ja tunnelmista sitten myöhemmin tälläkin foorumilla.

Mitä muihin ei-enää-niin-ajankohtaisiin ihmettelynaiheisiin tulee - niitähän on loma-ajasta huolimatta riittänyt... - jätän ne lepäämään ja jään kieli ja mieli pitkällä odottamaan energisen syksyn tarjoamia uutuuksia! Energiaa riittää varmasti niin hyvään kuin kyseenalaiseen, ellei suorastaan pahaankin tämän lintukotommekin suojassa.

P.S. Olen palannut omaan oikeaan etunimeeni. Lyhenteet saavat näillä näkymin jäädä. Se mikä löytää tiensä kirjoihin & kansiin, saa luvan kelvata tännekin. Luvallanne tietenkin.


2 kommenttia:

 1. Sami, olen iloinen, että olet takaisin täällä. En ikinä oikein saanut hinauduttua blogistaniin muutamaa satunnaista piipahdusta lukuunottamatta. On vähintäänkin mukavaa odottaa kaikkia niitä tapoja, joilla ilouutista tällä foorumilla avaat.

  Työn loputtomia iloja syksyysi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marjo!

  Huomasin taas livahtavani noille poliittisen vaikuttamisen poluille kuin itsestään... Mutta ei huolta: talven ja kevään mittaan varsinkin saa Kirjoittaminen ja kustantaminen taas tilaa tälläkin foorumilla!

  Tsemppiä syksyyn. Näemme viimeistään kirjamessuilla!

  VastaaPoista