keskiviikko 14. tammikuuta 2009

PROLOGI 1/5

Avaan silmäni ja olen takaisin.

Ääni on tupakankäheä ja se osoittaa yllättävää uskallusta väittäessään, että antamassani osoitteessa ja kertomassani ajo-ohjeessa on sovittamaton ristiriita. Ääni pahoittelee teennäisesti asiantilaa, mutta ilmoittaa samalla, ettei pystyisi suomaani tehtävää enää tyydyttävästi suorittamaan.

- Saanko luvan kysyä, mihin te toivoisitte voivanne minut kuljettaa? Ajatteko ystävällisesti antamieni ohjeiden mukaan vai haluatteko katsoa mihin päätyisimme antamani osoitteen perusteella? Valinta on luonnollisesti teidän, sillä minähän olen täysin teidän vallassanne. Olen sitä vastentahtoisesti, sen haluan teidän tietävän. Voisin tietenkin ehdottaa, että ensin noudattaisimme ajo-ohjeitani aina perille saakka. Lupaan ohjata kulkuamme selkeästi ja sopivasti ennakoiden. Saavuttuamme perille kääntyisimme ja palaisimme takaisin tämän puiston kulmalle, lähtöpisteeseemme. Siihen tuskin ohjeistustani kaipaisitte. Tekisimme uuden käännöksen ja lähtisimme kohti antamaani osoitetta, sitä missä uskon asuvani, eikä teidän tarvitsisi kuunnella ohjeitani. Tyydyttäisikö se teitä?

Se saattaisi tyydyttää minua, vaikka muuten hänellä - voin vakuuttaa - ei voi olla käsitystä haluistani tai niiden tyydyttämisistä. Asiantila, jossa minulla ei ole hänelle mitään pahoiteltavaa.

Taas yksi, jonka inho on kontrolloimaton, koska en ole kuin hän.

Hän vihaa minua, koska minä nautin päivittäin vapauksista, joista hän ei uskalla edes uneksia. Hän vihaa minua, koska hänen on kuuluttava siihen, mistä minä itse olen vapaa.

5 kommenttia:

 1. Kaikkeuden kaupungin seuraava osa PROLOGI 2/x julkaistaan 15.01.2009 klo 09:00.

  VastaaPoista
 2. Ilmestyykö joka aamu yksi luku? Tähänhän jää koukkuun.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi! Pyrin siihen, että joka aamu klo 09:00 ilmestyy seuraava luku.

  VastaaPoista
 4. Täältä tuli heti toinen vakilukija! Olisipa jo huominen.

  J_a

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa antoisalle matkalle Kaikkeuden kaupunkiin, J_a!

  Seuraava luku/osa ilmestyy tästä lähtien joka aamu samaan aikaan kun aurinko nousee Helsingissä.

  Yhdessä kohti kevättä siis!

  VastaaPoista