maanantai 8. elokuuta 2016

Kuinka keisaria kätellään

Odotat vuoroasi käytävällä, seinän suojissa. Päälläsi on shaketti, mutta ei mitään kultaista. Ei myöskään kiiltonahkakenkiä. Edellisen poistuttua salista astut muutaman askeleen niin, että olet melko lailla oviaukon keskivaiheilla. Hämärä sali on oikealla.

Teet yhdeksänkymmenen asteen käännöksen oikealle saliin päin ja kumarrat, astut saliin ja kumarrat. Kävelet suoraan kohti keisaria — matka voi tuntua pitkältä — noin parin, kolmen askeleen päähän, pysähdyt ja kumarrat.

Astut vielä askeleen, niin että yllät keisarin ojennettuun käteen, puristat kättä, et sano mitään, et vaikka keisari kysyisi vointiasi — mitä hän ei tee. Kun kättely on ohi, astut pari kolme askelta taaksepäin, kumarrat, käännyt yhdeksänkymmentä astetta ja palaat oviaukolle, käännyt yhdeksänkymmentä astetta keisaria kohti, kumarrat, käännyt yhdeksänkymmentä astetta poispäin keisarista, astut ulos salista, käännyt yhdeksänkymmentä astetta takaisin keisaria kohti ja kumarrat. Käännyt yhdeksänkymmentä astetta vasemmalle ja poistut keisarin näköpiiristä.

Seuraava vuorossa sinun jälkeesi kumartaa ja astuu saliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti