keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Hei, vähän rehellisyyttä peliin, pliis!

Helsingissä järjestetään tänään Think, Helsinki think! -hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää lasten - ja koko muun planeetan - tieteellistä ja kriittistä ajattelua. 

It is a conference for sanity, for questioning the world around us, and helping people understand and to think.

Tavoitteet ovat kunnioitettavia ja korkealla. Ollapa tuolla tänään. Valoa huuhaa-tunnelin päässä ja ilmaista jädeä! Suolaisella lippuhinnalla tietenkin, mutta kuten sanottua - kysymys on myös hyväntekeväisyydestä. Tuloksia odotellessa siis, ts. mitä kerätyllä rahalla saadaan aikaiseksi sen jälkeen, kun esiintyjäpalkkiot ja Savoy-teatterin vuokra on maksettu.

Huuhaata ja puoskarointia riittää, en edes lähde listaamaan sitä kaikkea, mikä ympärillämme velloo. Pysyn vain kaukana. Kaikkia vihollisia ei tarvise pitää lähellään. Kuitenkin olen huomannut, että on huuhaata, joka jättää siitä kiinnostumattoman kohteliaasti rauhaan, markkinataloudessa kun on vapaus keskittyä niihin asiakkaisiin, jotka tuovat yritykseen tulosta, mutta on myös huuhaata, jota on tungettu ja ihme kyllä, tungetaan vieläkin yhteiskunnalliseen keskusteluun ja politiikkaan. Se on vaarallista, koska huuhaan tehtävänä on vääristää ja valehdella.

Helluntailaisesta näkökulmastaan Seurakuntalaisessa (kiitos Kochanien tietotoimiston eksyin tännekin...) Anssi Tiittanen käsitteli sekä eduskunnan hyväksymää kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista että nyt sitä vastaan pykättyä kolmatta (?) kansalaisaloitetta. Tiittasen kirjoitus julkaisiin eilen, oli mitä ilmeisimmin vielä tänään luettavissa, sitten se löytyi vain välimuistista, mutta nyt ei sieltäkään. Tallensin kirjoituksen pdf:nä omiin tiedostoihini. Syytä kirjoituksen katoamiseen en tiedä.

Tämä erä katsotaan nyt loppuun asti, kirjoittaa Tiittanen. Sillä hän viittaa juuri tuohon kolmanteen (?) vastakansalaisaloitteeseen. On mielenkiintoista huomata, kuinka ihmismuisti on lyhyt. No, onneksi jumala muistaa, voisi tietenkin näissä jutuissa puuhastelevia lohduttaa.

Ennen läpimennyttä kansalaisaloitetta sai monen monta kertaa kuulla saman valitusvirren: Eikö todellakaan ole tärkeämpiä asioita hoidettavana kuin tämä homoliittoasia? Nyt kun asia on hoidettu eduskunnan ja presidentinkin myötämielisellä vaikutuksella ja laki odottaa voimaantuloa (kyllä, meidänkin hääpäivä on lyöty lukkoon vuodelle 2017), ei kukaan näistä huseeraajista mieti sitä, mihin oikeasti tärkeään asiaan voisi nyt energiansa ja huomionsa nyt suunnata... 

Kirjoitus ei ole kuitenkaan täysin harhainen käsitellessään asiaa. Kirjotus on oikeassa siitä, että tämä kolmas kaikkien suomalaisten tasavertaisuutta vastustava kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain tiimoilta syyllistyy hapantuneisiin perusteluihin. Olen samaa mieltä. Nykyisen avioliittolain kutsuminen jo nyt tasa-arvoiseksi on ylimielistä letkauttelua. Lapsen asema, toisin kuin (ko.) aloitteessa esitetään, oli vahvana keskusteluteemana koko prosessin ajan. Tästäkään tuskin voi olla eri mieltä, ellei halua ehdoin tahdoin syyllistyä epärehellisyyteen. Kirjoituksen mielestä ainoat rehelliset argumentointikeinot ko. aloitteen ajajilla olisi viitata raamattuun ja puhua jumalan tahdosta. Olen siitäkin täysin samaa mieltä. (Huomatkaa, että Tiittanen kirjoittaa raamatun ja jumalan isolla alkukirjaimella. Minä en.).

Keskittyessään puolustuskyvyttömään ja äänivallattomaan lapseen ko. kansalaisaloite ja kampanja hämärryttävät todelliset motiivinsa. Kampanja tekee sen tietoisesti. Raamatulla ja sillä perustellulla vihalla kun ei enää pitkälle pötkitä.

1 kommentti:

  1. Tässä ko. kirjoitus:

    http://i.imgur.com/YWV5k0A.png

    Kiitos vinkistä Vesan linjalle, jossa kerrassaan oivallinen kirjoitus:

    http://blogit.image.fi/vesanlinja/avioliittokampanjan-sisalto-ei-vakuuta-ei-vaikka-kuinka-sensuroisitte/

    VastaaPoista