keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kysymys

Euroopan parlamentin esite sanoo: "Ihmisoikeudet ennen kaikkea" (pdf, kts. s. 23).

Helatorstain hiljenevänä aattona muotoilin sitten puhdetöiksi seuraavanlaisen kysymyksen:

Mikäli teidät / puolueenne ehdokas valitaan Euroopan unionin parlamenttiin, mitä aiotte tehdä Euroopan glbtq-kansalaisten ihmisoikeuksien parantamiseksi?

ja lähetin sen jokaisen puolueen yhdelle EU-ehdokkaalle. Kaikki ehdokkaat olivat vastanneet YLEn vaalikoneen kysymyksiin. Ehdokkaan valitsin erittäin luotettavalla ja demokraattisella mutulla, vaikka täytyy myöntää, että huomio kiinnittyi helposti julkkiksiin tai niihin ehdokkaisiin, joilta aivan erityisesti halusin vastauksen kysymykseeni.

Ensimmäisenä kysymykseeni reagoi RKP:n Nicke lähettämällä minulle sen takaisin otsikolla Delivery Status Notification (Failure). Ei halunnut poliitikko/wannabe-poliitikko olla tavoitettavissa. Lähestyvä viikkopyhä varmaan hiljensi muut, mutta toivossa on hyvä elää.

Mahdollisista vastauksista tulen raportoimaan heti kun raportoitavaa tulee. Hyvää helaa!

P.S. Tämä aloittaa samalla sarjan Politiikkaa perkele! Harmi vain, ettei julkaisuohjelman tunniste-kohta hyväksy huutomerkkiä korostamaan sanoman tärkeyttä.

3 kommenttia:

 1. Tervehdys, S. O. Hilvo!

  Puheenvuorosi muistutti siitä, että jo aivan kohta on mentävä äänestämään täällä ulkomailla. Mehän saamme valita, kenen maan ehdokasta äänestämme. Tunnustan, että unohdin ilmoittautua tänne Itävaltaan, joten vaihtoehtoja ei tällä kertaa ole.

  Tässä yhteydessä myös esitän uudestaan ajatuksen siitä, että eräänä päivänä tulee toivottavasti EU:ssa toimimaan periaate, että kansalaisuudesta huolimatta, jos on maksanut x määrän vuosia veroja johonkin maahan, saa siellä äänioikeuden.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys, st!

  Koskeeko tuo mahdollisuutesi valita kaikissa vaaleissa "minkämaan kansalaisena" saat äänestää vai onko tuo vapaus rajattu vain Euroopan unionin parlamentin vaaleihin? Paikallisvaaleissa l. kunnallisvaaleissa saat varmaan joka tapauksessa äänestää ilman rekisteröitymistäkin.

  Tuohon alkuperäiseen kysymykseeni ihmisoikeuksista oli ilmestynyt ensimmäinen vastaus tänä aamua Itsenäisyyspuolueelta, jolle tässä vaiheessa pointsit reagointinopeudesta. Itse vastauksen sisältöön ja sen omaan analyysiini palaan vasta myöhemmin, kunhan muutkin uskaltautuvat/ehtivät kysymykseeni vastaamaan.

  VastaaPoista
 3. Valinnan vapaus koskee EU-vaaleissa EU-kansalaisia. Sehän on aika looginen, kun ääniä on kuitenkin vain yksi. Paikallisvaaleissa saa ja pitääkin äänestää siellä, missä on kirjoilla. Parlamenttivaaliäänioikeus samoin kuin presidentinvaaliäänioikeus määräytyvät kansalaisuuden perusteella. Se on älytöntä, kaikin puolin. Vaikka maksaisin veroa 50 vuotta Itävaltaan, en saa äänestää täällä ennen kuin maksan tonnin ja luovun Suomen passista. Siinä ei ole mitään järkeä. Lisäksi, teoreettisesti ottaen kaikki ulkosuomalaiset, joita on tietääkseeni noin miljoona, voisivat yhdessä kaataa Suomen hallituksen, valita presidentin ja johtaa koko maata vaikka facebookin välityksellä, mikäli organisoituisivat. Tässä olisi aika hyvä kysymys EU-vaaliehdokkaille.

  VastaaPoista